Επεμβατικές Θεραπείες

Οι επεμβατικές θεραπείες που εφαρμόζονται από το δερματολόγο είναι η κρυοθεραπεία(κρυοπηξία),η διαθερμοπηξία(ηλεκτροκαυτηρίαση),και η χειρουργική αφαίρεση.
Η Διαθερμοπηξία γίνεται με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής συχνότητας για τη διατομή ή τον καυτηριασμό αγγείων και ιστών κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης.
Απαιτείται συχνά,όχι πάντα, να γίνεται τοπική αναισθησία με ενδοβλαβική έγχυση διαλύματος λιδοκαϊνης 1% με ή χωρίς επινεφρίνη.Αφού αρχικά καθοριστεί η επιθυμητή ένταση του ρεύματος, επιλέγεται το κατάλληλο θεραπευτικό ηλεκτρόδιο και τοποθετείται επίσης το ηλεκτρόδιο γειώσεως. Η διαδικασία της ηλεκτροκαυτηρίασης που ακολουθεί είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα άμεσα

Η κρυοπηξία (κρυοχειρουργική ή κρυοθεραπεία) είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να καταστρέψει παθολογικούς ιστούς και κύτταρα.Η δημιουργία του ψύχους γίνεται  με υγρό άζωτο το οποίο μπορεί να ψεκαστεί στην προβληματική περιοχή ή να εφαρμοστεί μέσω probes και με ειδικές βελόνες. Κατά την κρυοπηξία, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επιδρούν στα κύτταρα προκαλούν, μέσα σε αυτά αλλά και στα αγγεία που τα αιματώνουν, τη δημιουργία μικροκρυστάλλων. Τελικά τα κύτταρα υφίστανται μη αναστρέψιμες βλάβες και καταστρέφονται.

Αφαίρεση

Κονδυλώματα,
Μολυσματική Τέρμινθος,
Μυρμηκίες,
Θηλώματα,
Ξανθελάσματα,
Πυογόνο Κοκκίωμα,
Κεχρία,
Ακτινικές υπερκερατώσεις,
Κρεμάμενη τέρμινθος,
Καλοήθη αιμαγγειώματα,
Δερματοίνωμα,
Υπερτροφικές ουλές,
Μυξοειδής κύστη,
Σμηγματορροικές υπερκερατώσεις,
Ρινόφυμα,
Συρίγγωμα,
Τηλεαγγεκτασίες,
Φλεβώδης λίμνη,
Υπερτροφίες σμηγματογόνων αδένων.